Harman Kardonin kaiuttimet

Olen jo jonkin aikaa haaveillut paremmasta äänentoistosta Minissä. Auton mukana tuli heidän "Mini Hifi"-kaiutinjärjestelmä, mutta siitä huolimatta olen halunnut äänentoistoon vähän terävyyttä ja tarkkuutta.

Hankalaksi auton äänentoiston parantamisen tekee se että Mini käyttää kojelautaan integroitua järjestelmää, joten minun tapauksessa soitin ja takaosassa oleva vahvistin saivat jäädä alkuperäisiksi.

Mini tarjoaa nykyään audiojärjestelmää Harman Kardonin kaiuttimilla (vai onkos nuo käytännössä JBL:n kaiuttimia joissa vain on Harman Kardonin merkki). Kysäisin noita HK:n kaiuttimia merkkiliikkeestä, mutta heillä ei kovin paljoa tuntunut olevan noista tietoa, joten päätin tilata ko kaiuttimet Englannista minigenuineparts:lta. Palvelu heillä oli nopeaa ja kysymyksiin tuli samana päivänä vastaukset.

Olisihan noita muitakin kaiutinmerkkejä ollut vaikka kuinka paljon, mutta tässä tilanteessa asian teki helpoksi se että nämä HK:n kaiuttimet sai suoraan ruuvailla paikalleen, kun muussa tapauksessa olisin joutunut värkkäilemään sovitekappaleita yms.

Päätin myös että samalla kun vaihdan kaiuttimet niin heitän ovien sisään vähän lisää vaimennusta. Kävin kysäisemässä paikallisesta autohifiliikkeestä että minkälaista vaimennusmateriaalia tuohon autoon kannattaisi laittaa. Huom! en nyt ole autosta tekemässä mitään kilpailukampetta, enkä halunnut lisätä hirmusti auton painoa. Lähinnä tuolla vaimennusmateriaalilla halusin lisätä ovipeltien jämäkkyyttä aavistuksen.

Neuvoja auton sisustuksen purkamiseen etsiskelin mm suraavilta sivuilta (Dynamat, North American Motoring, 2, 3 ja mini2-foorumi). Jotta takakaiuttimet saa vaihdettua niin oikeastaan koko sisustus etupenkeistä taakseppäin täytyy purkaa... Etuovien purkamiseen ei löytynyt oikein hyviä ohjeita mistään, joten päätin sen suorittaa kaikessa rauhassa.

Seuraavassa kuvia eri vaiheista:

 Alkuvaihe Takaselkänojat saa irti kun ne on kaadettu Aloita vasemmanpuoleisesta selkänojasta Molemmat irti Istuinosa irroitettu  Peräkontin pehmusteet irroitettu Takaosan sivumuovit irroitettu Paljas  Alkuperäinen kaiutin irti Sisäosa käsitelty vaimennusmatolla Ulkopuolen matotus käynnissä Matotus tehty, johtojen kohdat suojasin jesarilla Toinen puoli Etuovi Osa irtoaa varovasti nykimällä Vielä muutamia osia paikallaan Melkein irti Tuon paremmin en ovipahvia saanut irti Teippaukset Takana kaiutin paikallaan Edessä kaiuttimet paikallaan A-pilarin uusi osa ja diskantti Kuskin ovi Vaiheessa

Etuovien ovipahvien kanssa oli suurin miettiminen, koska jossain ohjeissa sanottiin että oven sisällä olevan vaahtosuoja pitää rikkoa jotta tuon pahvin saa irti. Käytännössä sitä ei tarvitse rikkoa jos irroitat ja nostat ikkunaa tarpeeksi ylöspäin. Yritin saada nostettua sivuikkunan kokonaan pois paikoiltaan, mutta en keksinyt että miten sen olisi saanut irti kokonaan.

Koko hommaan saa helposti tuhrattua useamman illan. Vaimennusmaton rullailin paikalleen kaikessa rauhassa (ennen liimausta pinnat piti luonnollisesti puhdistaa rasvasta). Lisäksi liimasin vaimennusvaahtoa kaikkien sivupahvien sisäpuolelle.

Entä lopputulos? Äänenlaatu on melkoisen paljon parempi, tarkempi ja terävämpi. Eli, homma oli ehdottomasti parantuneen äänenlaadun arvoinen. Auto myös hiljeni moottoritienopeudessa (vaikka en laittanut vaimennusmattoa muutakuin sivuille).

Jos hakemalla hakee jotain negatiivista niin sanoisin että jos musiikki on miksattu huonosti niin sen kyllä kuulee heti... Nyt mulla on useampia levyjä joita ei enää viitsi autossa kuunnella...

Jos olet tekemässä samaa hommaa ja tarvitset jotain neuvoja/kommentteja tuohon sisutuksen irroittamiseen niin lähetä minulle sähköpostia (linkki etusivulla).