Mini Cooper S

2007 vuoden loppupuolella vaihdoin silloisen Volvo S60 auton pienempään ja ehkä hieman sporttisempaan 2008-mallin Mini Cooper S:ään (Mini englanninkielisessä Wikipediassa, Minin suomalaiset kotisivut). Päivääkään en ole katunut tuota vaihtoa, koska sen verran mukava ja pirteä auto on kyseessä.

Kyseessä on siis 2008 vuosimallin Rooster punainen Mini Cooper S, jossa on 175hp (vakio), nyt 192hp. Huippuja pitäisi kelata 225km/h (vakio), nyt 232km/h ja 0-100km/h pitäisi kiihtyä 7,1s (vakio), nyt 6,8s.

 Mainos Mainos

Tässäpäs vielä listaa joistakin varusteista (liikkeestä saatu lista oli Saksaksi, joten listassa ne mitkä onnistuin kääntämään...):

Seuraavassa muutama kuva ko pirssistä:

 Näissä penkeissä pysyy paikallaan Recaro

Kuvia päivityksistä:

Vakioputki JCW:n putki Vakio konehuone JCW palikat kiinni Varashälytin

Alkaa vaikuttaa huolestuttavalta kun ikinä ennen ei ole tullut autoon mitään kummempaa laitettua, niin nyt tuli tehtyä hieman "teinituunausta" :o)
Tuli laitettua Miniin JCW:n hiilikuitu vaihdekepin ja käsijarrukahvan nuppi... Onkohan tämä jo oiretta jostain vakavammasta...

Alkuperäinen vaihdekepin nuppi irtoaa nostamalla, nahkainen "hame" irtoaa irroittamalla alaosan harmaa lenkki. Tämä "hame" lähtee irti vaihdekepin nupista kunhan tuon nupin lukitus systeemin irroittaa.
Käsijarrukahva irtoaa eteenpäin työntämällä. Se on pirun tiukassa, mutta irtoaa kyllä lopulta.

JCW käsijarrukahvan mukana tulee liimapurkki joka ohjeen mukaan liimataan alkuperäisen paikalle ja vaihtoajaksi on arvioitu ohjeessa noin 20 minuuttia. En tiedä sitten että onko tuo JCW:n käsijarrukahva suunniteltu vanhempaan malliin, mutta 2008 mallin Miniin tuo ei mene heittämällä, koska tupen ja käsijarrukahvan väliin jää parin millin rako. Liima ei tuota väliä täytä, joten pitkällisten tutkiskelujen jälkeen tulin siihen tulokseen että ainoastaa pienellä virittelyllä tuon kahvan saa kiinni.
Kokeilin jos jonkinlaista viritelmää, mutta ainoa systeemi joka toimi oli se että liimasin JCW:n kahvan sisäpuolelle 6 nippusiteen pätkää ja tämä paketin sitten liimasin metalliseen kahvaan kiinni. Tuo systeemi on nyt toiminut useamman viikon, eikä kahva tunnu irtonaiselta.

 Vanha nuppi ja hame pois Lukitus systeemi Nuppi Hiilikuitua

Päivityksiä:

Päivitys 02.01.2011:

Harman Kardonin kaiuttimien ja vaimennusmaton asennus.

Päivitys edellisten päivitysten jälkeen:

Ennen lisätakuun ostamista Miniin on vaihdettu takuuseen molemmat kattoikkunoiden verhot sekä nokkaketju (kylmässä alkoi auto kuulostamaan traktorilta). Lisäksi ennen lisätakuun loppumista pitäisi yrittää saada vaihdettua vielä imusarja joka suomen minifoorumin mukaan alkaa temppuilla kovemmalla pakkasella.

Päivitys 21.02.2008:

Tänään sain jo ennen joulua tilatun varashälyttimen autoon. Hassua että hälyttimen saamisessa merkkiliikkeeseen kesti 2kk! Kyseessä on siis alkuperäinen hälytin. Hälytin reagoi kaikkiin aukaistaviin luukkuihin, sisätilojen liikkeisiin ja auton kallistukseen. Hintaa alkuperäiselle hälyttimelle asennuksineen tuli noin 860€. Mielenkiintoista myös oli että varashälyttimen asennuksen aikana auton matkamittarista näyttäisi kadonneen 80km. Eli, jos suunnitelmissa on ostaa Mini ja epäilet että hälytin tulisi ehkä siinä olla niin silloin kannattaa ruksata se hälytin sieltä listoilta jo tilausvaiheessa -> tulee halvemmaksi. Itsellä tuota valinnan vaihtoehtoa ei ollut koska ostin esittelymallin. Mini ei ole tiputellut öljyä korjauksen jälkeen eikä myöskään ole itsekseen availlut ikkunoita ja lukkoja :o) Edelleen tuntuu siltä että nyt tässä on vallan mahtava auto (vaikka noita ongelmia on ollutkin) jolla on mukava pörryytellä menemään. Tässä on tullut myös huomattua että eturenkaiden edessä (auton alla) olevat muovin palat (ei tietoa että mitä virkaa niillä käytännössä on) ovat aika herkät irtoamaan jos tiellä on esim lunta hieman enemmän.

Päivitys 22.01.2008:

Tänään pääsin hakemaan auton pois huollosta (tiputin sen sinne eilen illalla). Oli kuulemma kuskin oven lukosta joku anturi rikki. Ei ole ainakaan vielä naksutellut lukkoja ja laskenut ikkunoita itsestään... ;o) kop kop kop

Päivitys 20.01.2008:

Edelleenkään ei öljyvalumia ole ilmaantunut, joten näyttää siltä että huolto oli onnistunut. Nyt on kuitenkin ilmaantunut uusi ongelma tuon huollon jälkeen... Aluksi luulin että dementia on alkanut vaivata, kun muutama aamuna auto on ollut lukitsematta parkkipaikalla... Viikon aikana huomasin kuitenkin että liikkeelle lähdettäessä keskuslukitus napsuttelee ovia lukkoon ja auki. Lisäksi, kun pysäköin auton tuonne parkkihalliin ja napsautan avaimenperästä auton lukkoon niin samantien lukot aukeavat (joissain tapauksissa lukot eivät ole auenneet samantien, vaan vasta esim puolentunnin päästä). Jos tämän jälkeen painan lukitusta uudelleen niin sen jälkeen kattoluukku ja ikkunat aukeavat! Käväisin huollossa näyttämässä autoa lauantaina. Auto pitää viedä takaisin huoltoon tiistaina ja se on siellä 1-2 päivää. Perhana kun olisi ollut mukava mennä käymään laskettelemassa tänä viikonloppuna, mutta ei tuota autoa voi jättää minnekkään yleiselle parkkipaikalle... Kaikenlisäksi jos vielä alkaa satamaan niin auto muistuttaa sen jälkeen kylpyammetta...

Päivitys 17.01.2008:

Kolmen päivän tarkkailun jälkeen ei öljyä ole vuotanut lattialle eikä punaisen ympyrän alueelta ole valunut mitään. Onko se musta öljy sitten asennusvaiheesta tms ? Pitää kuitenkin seurata asiaa jotta saa mielenrauhan tästä asiasta ja jos jotain vuotoa ilmenee, takuu korvaa (onneksi).

Päivitys 15.01.2008:

Tänään hain Minin huollosta. Olivat käyttäneet vaihdelaatikon irti moottorista ja vaihtaneet kuulemma tiivisteen vaihdelaatikon sisälle. Varashälytintä ei ollut tullut vaikka se tilattiin 20.12.2007, joten se joudutaan asentamaan myöhemmin. Nyt illalla kävin kurkkaamassa auton alle ja heti huomasi että moottori oli pesty. Seuraavassa kuvassa näkyy miltä moottori näytti ennen huoltoon viemistä. Nyt huollon jälkeen näytti että sinisen ympyrän sisällä oleva tiiviste oli myös vaihdettu. Punaisen ympyrän sisällä olevalla alueella oli mustaa öljyä... eli, hmmmm... seurataan että miltä tuo näyttää jatkossa. Joka tapauksessa vaikuttaa siltä että öljyvuotoa ei ole kokonaan pystytty korjaamaan...

Päivitys 08.01.2008:

Miniin iski nyt varmaankin brittimerkin ominaisuus... Aamulla huomasin että auton alla on öljyläikkä ja päivän aikana oli tullut läikkä työpaikan parkkipaikallekkin. Töiden jälkeen käytin autoa liikkeen huollossa jossa huomasivat että öljyä tihkuu vaihteiston ja moottorin väliltä (jostain). Ajelen nyt tuolla ensi maanantaihin asti jolloin vien auton joka tapauksessa huoltoon hälyttimen asennukseen...

 Öljynvuoto vaihdelaatikosta