SR-Racing putkisto

Kuten tuossa jo aikaisemmin olen maininnut niin isossa gessussa on selkeä kuoppa väännössä tuossa 4500 kierroksen kohdalla. Olin mietiskellyt että kuinka asian parantaisi, muuttaisiko ajotyyliä, piristäisi pyörää tai sitten ei vain välittäisi...

Oikeastaa ainoa vaihtoehto tuon korjaamiseksi (tai pienentämiseksi) on putkiston vaihto. Minulla oli GS:ssä paikallaan Akrapovicin slipari, mutta valitettavasti Akran koko putkistoa ei saa katulailliseksi.Tuo katulaillisuus on tärkeä asia, varsinkin täällä Saksan maalla, koska mahdollisessa onnettomuustilanteessa mikään vakuutus ei korvaa jos pyörän osat eivät ole katulaillisia.

Eräänä kauniina päivänä päähäni jyrähti ajatus että jos kävisi tuolla SR-Racingin tehtaalla kuuntelemassa ja kokeilemassa koko putkistoa.

Heidän tehdas on Ulmista noin 120km kohti Müncheniä (Augsburgista pohjoiseen). Tehdas sijaitsee pienessä Schrobenhausenin kaupungissa. Eräänä torstai iltana sitten päätin jotta perjantaina ei töihin mennä vaan mennään ihmettelemään miten putkenpätkistä saadaan putkisto pyörään.

SR-Racingillä on mahdotonta saada englannin kielistä palvelua, kun kukaan henkilökunnasta ei puhu englantia, mutta kuitenkin kapula saksalla sain ymmärtämään mitä etsin jne.

Koeajolle en haluamallani putkella ja R1200GS:llä päässyt, mutta heillä oli yksi pyörä varastossa jossa ko putkisto oli paikallaan. Äänet kuulostivat ihan ok:lta, joten ei muuta kuin gessu dynoon vakioputkella ja Akran sliparilla. Tämän jälkeen halliin ja putkiston vaihtoon.

Putkiston vaihto otti noin tunteroisen, vaihtoivat odotellessa ja tämän jälkeen uudella putkistolla takaisin dynoon. Seuraavassa dynokäyrät:

  Käyrä ennen ja jälkeen vaihdon Muutos vielä numeromuodossa

Muutamia kommetteja käyrästä:

Äänistä ei pystynyt heti sanomaan että millaiset ne tulisivat olemaan, koska putkistolla täytyy ajaa hetken aikaa, mutta ensivaikutelmana totesin että äänet ovat jonkin verran kovemmat ja terävämmät.

Putkiston painoa ei tullut mitattua.

Keli oli märkä, joten kummemmin ei tuota saanut testattua, mutta se huomio oli että huomattavasti helpommin ja nopeammin otti mittariin 210km/h kuin vanhalla putkella. Itselle kuitenkin tärkeintä on vääntö ja sitä käyrästön mukaan näyttäisi tulleen mukavasti lisää.

Huomiona vielä myöskin että tuo Akran slipari näytti lisänneen tehoa ehkä noin 2-3 PS (vakio gessussa on noin 98 heppaa).

  Dynossa Katalysaattori Koko putkisto Slipari Laukutkin sopivat paikalleen Kengän suoja Alkuperäisen putkiston katalysaattorin paikka Puuttuva poikkiputki

Lukuisten kilometrien jälkeen voisin todeta että putkisto on toiminut moitteetta. Äänet ovat kohtuulliset (db-killeri paikallaan), mutta kuitenkin selvästi isommat kuin vakio putkistolla.

Putkiston pinnoituslaatu ei ole kummoinen vaan putkisto muuttui vanhan näköiseksi todella nopeasti. Putkisto saisi olla takaosasta (ennen sliparia) korkeammalla, koska tuo takaosa on todella otollinen kiville yms.

Sliparin jousia minulla on mennyt poikki pussillinen. Siebenrockilla sanoivat että nuo jouset kannattaa ehdottomasti laittaa kuumuutta kestävän muoviputken sisään, koska näin nuo jouset eivät pääse värisemään ja kestävät tällöin huomattavasti kauemmin.