Talvihuolto 2011

2010 vuoden lopussa pyörän mittarissa oli noin 147tkm. Jostain syystä sitä alkoi kuulla pikkuisia ääniä sieltä täältä vaikka kaikki pyörässä toimi moitteetta (esim. vaihdelaatikko ja perä). Oman mielenrauhani vuoksi hommasin kuitenkin ebaysta vähän ajetun vaihdelaatikon ja perän.

Tämän lisäksi päätin että vaihdan pyörän kaikki laakerit, puslat, stefat yms uusiin (lukuunottamatta moottoria). Myös iskunvaimentajat lähtivät normaaliin joka talviseen huoltoon Öhlinssin valtuuttamaan liikkeeseen.

Seuraavassa hieman kuvia talvihuollon vaiheista:

Ensimmäisen purkupäivän kuvia:

 Riisuttu Melkein valmis Alatukivarrenpultin ulosvetoviritelmä Lähempää Eka päivän tulos

Muoviosien irroitus pyörästä käy hetkessä (kunhan sitä on muutamaan kertaan harjoitellut).

Alatukivarren pultti (joka kiinnittää tukivarren koneeseen) oli todella tiukassa. Ainoa keino saada se irti oli laittaa kierretanko pultin läpi (ontto pultti jonka toisessa päässä on kierteet) ja vetää se ulos tuolla kierretanko/ulosvetoviritelmällä.

Iltahommia:

Laakereiden vaihdot sopivat mukavasti näin talvisten iltojen hommiksi. Tuolla samalla kierretankosysteemillä saa lähes kaikki laakerit vaihdettua todella helposti ja nopeasti.

Alatukivarren neulalaakereita ei ole suojattu millään tavalla vedeltä. Puslan varressa ei ole minkäänlaista stefaa, joten muista olla varovainen että minne sillä painepesurilla sohit. Mun pyörään vaihdoin nyt ensimmäistä kertaa nämä laakerit ja toisen puolen neulalaakerit olivat ruosteessa.

Vaihdoin myös alakolmion pallonivelen. Huoltokirja määrittää momentiksi (muistaakseni) 230N, joten avaimissa pitää olla jonkinmoinen jatkovarsi jotta tuon pallonivelen saa irti ja uuden määrättyyn momenttiin...

Samalla vauhdilla vaihdoin myös ohjauslaakerin. Tämä laakeri lähti nätisti naputtelemalla irti (lämmitin ensin ohjauskolmion kuumailmapuhaltimella).

 Eihän tuo näytä pahaltaKulumaa RuostettaLaakerin ulosvedinviritelmäLaakeripesäUudet laakerit paikallaanPallonivelen irroitustyökalutPallonivel vaihdettuOhjauslaakeri irti

Etuhaarukkaputket:

Tilasin suorilla sisukset kokonaan uusiksi molempiin etuhaarukkaputkiin. Eipäs tuohon kovin montaa osaa tule... Yhden haarukan sisällä on 2kpl teflonpinnoitettuja liukuosia, 3kpl muovisia putkenpätkiä, 1kpl stefa ja 1kpl pölysuojia.

Kunhan olet irroittanut etuhaarukkaputken pyörästä, se on todella nopea laittaa palasiksi (oli itseasiassa niin nopea etten hoksannut ottaa yhtään kuvaa puretuista putkista :)

Huomasin että etuhaarukkaöljyn seassa oli jonkin verran vettä, mutta muuten öljy näytti vielä aika hyvältä.

Vihjeenä se että jos päätät vaihtaa sisukset etuhaarukkaputkeen niin noita 3kpl muoviputkia on turha tilata, riittää kunhan laitat uudet teflonpäällystetyt liukuosat (tai mitkäs nuo nyt viralliselta nimeltä ovatkaan), stefan ja pölysuojan.

 EtuhaarukkaStefa ja pölysuoja Osat Teflonpalikka

Vaihdepolkimen linkku:

Töiden jälkeen kun ei pimeään talliin jaksa lähteä isompia raplailemaan niin illat on hyvä nysvätä pikkuosia. Tästä hyvänä esimerkkinä vaihdepolkimelta lähtevä linkkuosa. Putsailin ja rasvasin jo kohtuu hyvin ruostuneen linkkuosan iltapalana. Lopputuloksena oli huomattavasti keveämmin toimiva linkku. Kannattaa rasvailla tätäkin normihuoltojen yhteydessä.

 Linkku Ruosteessa Ruosteessa Ruosteessa

Äänenvaimennin:

SR-Racingin titaani änkkäri on muuttanut väriä muutamasta kohdasta "sähkönsiniseksi", joten päätin aukaista äänenvaimentimen ja katsoa että missä kunnossa siinä olevat villat olivat.

Äänenvaimennin on helppo aukaista, molemmat päät ovat kiinni pop-niiteillä, joten sopiva poranterä porakoneeseen eikä aikaakaan niin änkkärin sisuskalut olivat edessäni. Vaimenninvillaa oli hävinnyt aika paljon, joten ei muuta kuin Louis:lta uutta vaimenninvillaa ostamaan. Kasaus meni nopeasti (villapaketin mukana tuli myös pop-niitit).

Valitettavasti vielä en ole päässyt kuuntelemaan että miltä putki kuulostaa uusilla villoilla.

 Vähän puuttuu villaa Toiselta puolelta Reiät villassa. Teräsvilla reikäputken ympärillä Uudet villat sisällä

Vaihdelaatikon vaihto:

Kuten jo aiemmin mainitsin, niin ostin oman mielenrauhan vuoksi vähän ajetun vaihdelaatikon. Alkuperäisen vaihdelaatikon meinaan aukaista ja katsoa miltä hammasrattaat ja muut osat näyttävät. Jos osat ovat vielä hyvässä kunnossa, niin sitten vaihdan vain uudet laakerit ja stefat sisälle jonka jälkeen mulla on varalla kunnostettu hyvä vaihdelaatikko.

Jotta vaihdelaatikon saa irti niin pyörää joutuu aavistuksen purkamaan...

Käytännössä lyhyesti sanottuna:

Jotain saattoi unohtua, mutta tuossa noin pääpiirteittäin, homma ei ole vaikea, mutta kannattaa tehdä ajatuksen kanssa. Kovin montaa liitintä ei tarvitse tuossa hommassa irroittaa

Kasaus sujui myös ilman sen suurempia ongelmia.

 Katkaistu Takaa Perätön Pitkä akseliväli Vaihteistot  Perä Keula Näyttää pahemmalle kuin onkaan  TT:n kytkin näkyvissä Uusi käytetty vaihteisto paikallaan

Takahaarukka/kardaanitunneli:

Seuraavana oli vuorossa takarungon kiinnittäminen, jotta pääsisin takahaarukan kimppuun. Haarukasta piti vaihtaa laakerit ja samalla vaihtaa aikaisemmin ebay:sta hankkimani vähän ajettu perämurikka.

Pyörän kasaus meni ilman kummempia ongelmia jonka jälkeen aloitin perän irroittamisen.

 Tästä se kasaus lähti Rullaavana Haarukan kiinnikkeet Perä irti Poissa se on :)

Perän irroitus sujui ihan nätisti, ainoastaan perän oikeanpuoleinen kiinnitys aiheutti hieman vastustusta. Oikea puoli oli kolmella ruuvilla kiinni, joiden kiristysmomentti runkoon on naurettava 9Nm!

 Oikean puolen kiinnitys Vasemman puolen kiinnitys

Takahaarukan laakerit olivat saaneet jonkin verran vettä, koska ruostetta oli hieman tuolla laakereissa. Toisaalta, kyllähän tuota voi jo 150tkm:n mittarilukemaan odottaakkin. Hyvin oli laakerit palvelleet!

 Kaksoset Oikea puoliVasen puoli

Itse laakeri irtosi todella helposti, mutta laakerin kehä ei sitten millään... Kehää ei oikein päässyt mistään paukuttamaankaan, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi katkaista kehä dremelillä.

Aika nopeasti sain kehän katkaistua ja sen jälkeen se irtosikin melkein sormivoimilla. Uudet laakerit menivät nätisti paikalleen hyväksi havaitulla kierretanko viritelmällä.

 Kehä katkaistuna Irti Uutta tilalle Työkalu

Samalla vaihdoin myös perämurikkaan uuden stefan ja pölysuojan.

 Stefa ja pölysuoja

Muuta iltahommaa:

Hommasin myös aikaisemmin ebaystä molemmille puolille uudet ruiskurungot kun ajattelin että näillä kilometreillä täytyy mekaniikasta jo löytyä kulumaa (läppien akseleilta yms). Tarkemmin alkuperäisiä ruiskurunkoja tutkailtuani ja puhdisteltuani tulin siihen tulokseen että alkuperäiset ruiskurungot saa mennä takaisin paikalleen. Kulumaa ei ollut käytännössä ollenkaan!

Juttu jatkuu taas joku ilta...