Öhlinssin iskunvaimentajat

Olen ollut pyörään muuten tyytyväinen, mutta paljon 2-päällä ajettuna vakiojousitus tuntui liian pehmeältä. Kauan aikaa mietittyäni ja tuumailtuani (ainakin yhden yön yli) tulin siihen tulokseen että uusi jousitus pitää pyörään saada.

Yksi päivä meni siihen kun lueskelin netistä kokemuksia lähinnä Öhlinssistä ja Wilberssistä. Netistä löytyi ihan kohtuullisesti tietoa puolesta ja vastaan. Valinta kääntyi kuitenkin Öhlinssin puoleen lähinnä positiivisten kommenttien ja laadun puolesta.

Seuraavana päivänä katselin hintoja netistä sekä kävin kysäisemässä paikalliselta BMW-kauppiaalta saatavuutta ja hintaa. Paikallinen kauppias antoi hyvän tarjouksen noista iskareista, joten sieltä ne laitettiin tilaukseen... Eihän ne halvat olleet, mutta tuntuu tässä harrastuksessa muutenkin tuota rahaa palavan ... :o/

Päivä piti iskareita odotella. Kun liikkeestä ilmoitettiin että iskarit ovat saapuneet niin samantien työasiat haihtuivat mielestä ja oli pakko lähteä toimistolta vähän aikaisemmin... Asiathan on pakko priorisoida :o)

Naama näkkärillä kävin hakemassa pari pakettia liikkeestä:

Tuoreet iskarit paketissa

Asennuksen päätin aloittaa takaiskarista. Asennusjärjestys suunnilleen näin:

Vanha iskari oli yllättävän tiukassa alapäästään. Tuon kanssa sai tuhista hetken aikaa. Uusi iskari menikin nätisti paikalleen. Samalla uusin yläpään mutterin, koska mutteri on soikea.

  Ensimmäiseksi penkki pois Pakoputken alakiinnike löysälle Sliparin panta irti rungosta Vanha iskari irti alapäästä Vanha iskari irti yläpäästä Uuden ja vanhan vertailua Uusi iskari paikallaan. Kiinnitys käänteisessä järjestyksessä Peräpäässä kaikki kiinni

Seuraavaksi olikin vuorossa etuiskari jonka tiesin olevan kinkkisempi netistä lukemieni ohjeiden perusteella. Asennusjärjestys jotakuinkin näin:

Kinkkisin tässä oli saada Öhlärin yläpään kiinnike tiukalle. Lopulta ruuvilukitteen, sopivien työkalujen ja auki revittyjen rystysten jälkeen sain iskarin kiinni.

  Etukoppa irti Vertailussa uusi ja vanha etuiskari Etupääkin valmis

Seuraavan illan tämän jälkeen käytinkin sitten säätöjen hakemiseen hinkkaamalla yhtä mutkapätkää edes-takaisin. Öhlinssillä on perusasetukset R1200GS:lle, näistä säädöistä ei paljoa tarvinnut poiketa jotta löytyi mieleinen asetus.

Pyörästä tuli jämäkämpi ja jousitus on kireämmän oloinen, mutta patit ja heitot eivät enää lyö käsille samalla tavalla kuin aikaisemmin. Tuntuu myös että mutkien ajaminen on vakaampaa ja helpompaa kuin aikaisemmin. 2-päällä ajaessa jousitus on huomattavasti jämäkämpi.

UUTTA: 32tkm:n jälkeen:

Ensimmäisessä huollossa 32tkm:n jälkeen pyysin huoltoa vaihtamaan jäykemmän jousen taakse. Jos matkustat 2-päällä matkalaukkujen kanssa niin valitse heti suosiolla tuo jämäkämpi jousi.

Takajousi oli edelleen moitteettomassa kunnossa, mutta etujousesta oli öljyt alkaneet vuotamaan (oli valuttanut kaatumaraudallekkin). Laitoin kyselyä Öhlinssille että onko normaalia että alkaa katuajossa vuotamaan öljyä jo 30tkm:n jälkeen. Vastaukseksi Öhlinssiltä tuli ettei ole normaalia, mutta suosittelevat huoltamaan iskarit 15-20tkm:n välein. Tuohan tarkoittaa että minun pitää huollattaa iskarit joka vuosi, ehkä jopa kaksi kertaa !!!

Olen myös pitänyt iskareiden päällä suojia, jottei suola, kura ja kivet pääse iskemään iskunvaimentajaan.

Tässäpäs muutamia kuvia 32tkm:n jälkeen.

  Etuiskari ennen huoltoa Öljyä Takaiskari Takaiskari oli kuiva Uusi jämäkämpi jousi paikallaan Uuden jousen merkinnät Vanhan jousen merkinnät

Tuntui kuin joulu olisi tullut kun sain iskarit huollosta. Molemmat iskarit siis huollettiin ja samalla taakse vaihdettiin jäykempi jousi. Iskarin huollolle ja uudelle jouselle tuli hintaa hieman yli 600€, joten melkein sama kuin olisi ostanut yhden uuden iskarin...

Kommenttia 2 ajokauden jälkeen

Uusi jämäkämpi iskari on toiminut todella hyvin 1- sekä 2-päällä.

Kaiken kaikkiaan olen ollut iskareihin todella tyytyväinen, mitään ongelmaa noissa ei ole ollut. Täytyy vain muistaa huollattaa nuo iskarit aina talven aikana niin saa kesän naatiskella hyvästä alustasta.