Alumiinivanteet

2008-2009 talvella pyörään talvihuoltoa tehdessä kiinnitin huomiota että takavanne on alkanut heittää jonkin verran sivu ja pystysuunnassa jolloin mieleen alkoi syöpyä ajatus uusien vanteiden hankkimisesta. Ja tällä kertaa pyörään tulisi katukäyttöä varten aluvanteet. Pinnavanteet pitäisi huollattaa ja ne vaihdetaan alle ainoastaan silloin kun pitää lähteä soralle tai huonokuntoiselle tiestölle.

Kumma homma että nuo pinnavanteet eivät tunnu kestävän katukäyttöä ! Etuvanne on vaihdettu takuuseen 5 kertaa ja nyt tuo takavanne näyttää heittävän. Omasta mielestäni R1200GS:än ulkonäköön sopii mielestäni nuo pinnavanteet huomattavasti paremmin kuin aluvanteet, mutta tämähän on onneksi vain makuasia.
Käytin vanteita Siebenrockilla ja tarkastuksen jälkeen meinasivat että vanteet on toleransseissaan, joten pinnoitukselle ei olisi tarvetta. Sanoivat myös että Bemarin ulkokehäisen pinnavanteen pinnoitus on todellisen specialistin hommaa, eikä noita ole Saksassakaan montaa... Hienosti suunniteltu Bemarilta!

Tuota ajatusta hetkosen (muutaman tunnin) mietiskelin tuolla tallin perukoilla samalla kun pyörää kasasin. Illalla piti jo mennä tarkastelemaan ebayn ihmeellistä maailmaa...
Missään nimessä en alkaisi laittamaan täysin uusia vanteita, koska hinta niillä on jotain kammottavan ja järkyttävän korkean väliltä.

Ebaysta löytyi heti suorilla muutamat vaihtoehdot. Molemmat olivat huutokaupassa, mutta toisessa oli "Sofort kaufen" eli ne pystyi ostamaan myyjän esittämällä hinnalla muiden nenän edestä. Taisin päivän mietiskellä tuota ostosta ja kavereiden avustuksella rekisteröidyin tuonne palveluun. Iltasella sitten ostin vanteet pois kuleksimasta.

Vanteet tulivat kotiin noin 3 päivän toimitus ajalla. Paketista paljastui todella siistissä kunnossa olevat vanteet. Takavanteessa oli pari pientä kiveniskua, mutta muuten näyttivät olevan lähes virheettömässä kunnossa. Vanteilla oli Trailmaxit joissa oli yli puolet pintaa jäljellä. Kumit tuntuivat sen verran kovilta että vaihdatutin tuoreet kumit samantien.

 

Etuvanteen laakerit vaihdatutin myös, koska laakereissa tuntui vähän karheutta.

HUOM ! Jos olet hommaamassa toisia vanteita (alu- ja pinnavanteet) niin sinun pitää hankkia myös toiset pultit takarenkaaseen ! Pinnavanteen pultti on 53mm pitkä ja aluvanteen pultti 40mm pitkä !

 

Tuo takavanteen pulttien ero näyttää olevan oikeastaan ainoa ero vanteiden osissa, etuvanteessa on käytössä samat laakerit, stefat jne.

 

Aluvanteet tuli laitettua pyörän alle talvella 2010. Huomattava ero vanhoihin pinnavanteisiin oli siinä että näillä aluvanteilla kyyti oli kuin sukkasillaan ajamista, niin paljon tärinä väheni.

Oma mielipiteeni silti on että gessuun ei passaa aluvanteet lainkaan...