Pisa vappuna

Vapuksi piti keksiä jotain tekemistä kun ei ravintoloihinkaan lähteminen kiinnostanut. Pisa ja Venetsia olivat kaikista kiinnostavimmat, näistä kuitenkin Pisa kiinnosti enemmän. Toki Venetsia on paikka jossa pitää vielä käväistä, mutta Pisan torni on sellainen joka on aivan pakko nähdä.

Tiesin että muutama suomalaisperhe oli jo Pisassa käynyt joten heiltä utelinkin vähän lisävihjeitä. Kaupunki on kuulemma melkoisen pieni eikä siellä ole iltaelämää juuri ollenkaan. Tämähän kuulosti oikein hyvältä! Pohjolan kurapyöräilijöiden palstalta kyselin myös vihjeitä nähtävän arvoisista paikoista tuossa lähistöllä.

  Meno Paluu

Reitiksi muotoutui Saksan ja Itävallan puolella moottoritiet aina tuonne Italiaan ja Maranelloon. Maranellohan on Ferrarin koti, joten siellä oli pakko pysähtyä yöpymään. Maranellosta sitten ajelin pieniä mutkaisia teitä aina Pisaan saakka.

Maranelloon saavuttuani, yllättäen heti tuli vastaan Ferrareita! Maranellon kaupunki on melko pieni ja aika köyhän näköinen. Kaupungilla itsessään ei Ferrareita näkynyt, sen sijaan Fiat oli aika edustettu merkki. Kahviloissa ja hotellissa oli esillä paljon Ferrari aiheista tavaraa.

 Ferrari matskua hotellin seinällä Enzo Ferrarin auditorio Ferrarin tehtaan portti Rekvisiittaa Ferrarishopissa Maranellon kirkontorni

Aamulla jatkoin matkaa Maranellosta pieniä mutkaisia teitä pitkin kohti Pisaa. Matkan varrella vastaan tuli useita pieniä kyliä, jotka oli rakennettu jyrkkien kukkuloiden rinteille, yksi keskiaikainen silta sekä paljon mutkia. Kylät olivat Italialaiseen tyyliin ainakin näennäisesti kiireisiä ja ihmiset puhuivat paljon käsillään :o) Italiassa ihmisillä on niin paljon sanottavaa että puhetta pitää tehostaa käsillä.

 Kylä mäellä Silta Sillan esite  Maisemaa sillalta Vielä yksi kuva sillasta

Iltapäivästä kukkulalta laskeutuessani näin ensimmäisen silmäyksen Pisasta. Paikasta ei voinut erehtyä koska horisontissa näkyi vinossa oleva torni.

Pisan kaupunki on pieni, mutta jonka vanhassa, muurien ympäröimässä kaupunginosassa on paljon yksisuuntaisia teitä jotka sekoittavat suuntavaiston tehokkaasti. Gepsi yritti ajattaa minua hotellille miljoonan mutkan kautta, mutta liikennettä tarkemmin seurattuani, totesin että skootterit ja mp:t ajavat yksisuuntaisia vastaan. Tiesin että hotelli oli noin 100m:n päässä yksisuuntaisella kadulla, joten ei muuta kuin paikalliseen tyyliin väärään suuntaan katua ajamaan...

Hotelli löytyi ja asusteista kuoriuduttuani lähdin kaupungille katselemaan maisemia. Vappu kului nätisti paikallisiin nähtävyyksiin tutustuen. Oikeastaan kaikki nähtävyydet rajautuvat tuohon Pisan tornin ympäristöön. Jos haluat menopaikan, niin silloin ei kannata viettää viikonloppua Pisassa...

 Vinotorni Duomo ja torni Historiaa kuvan täydeltä Koristeita Remppa menossa Vinossa toiseltakin suunnalta katsottuna :) Romulus ja Remus Ei muista että mistä tää kuva on  Maisemaa vinon tornin huipulta  Hautakiven mallia Arkkuja Hauta lattian alla Toinenkin   Uusia vanhoja pyöriä :) Varmaan joku tärkeä tyyppi  Torni yöllä

Rauhallisen viikonlopun jälkeen lähdin suunnistamaan takaisin kotia kohti. Tällä kertaa seurailin Välimeren rantaa Portoveneren (eng) kaupunkiin ja siitä sitten uskomattoman mutkaista pätkää kohti Milanoa.

Portoveneren kaupunki ja ympäröivä alue (käsittämättömän hienoja teitä rannikolla Portovenerestä pohjoiseen) on tutustumisen arvoista aluetta!

 Portovenere Portovenere kukkuloilta katsottuna Korkeaa rantaa

Minulla oli tarkoitus yöpyä Samnaunissa, mutta Milanon kohdalla alkaneen ukkosmyrskyn johdosta päätin ajella suoraan kotiin.