Joulureissu 2009

Tänäkään jouluna ei tullut lähdettyä Suomeen, vaikka alunperin sitä suunnittelinkin.
Tämän päätöksen jälkeen piti alkaa miettimään että mitä sitä joulun aikaan sitten oikein tekisi... Kotona ei jaksaisi koko lomaa istuskella, joten ainoa varteen otettava vaihtoehto oli hypätä pyörän päälle ja lähteä ajamaan jonnekkin.

Pari kohdetta nousi päällimmäisenä mieleen, joko Italian läpi Sisiliaan ja sieltä Maltalle tai sitten Portugaliin. Nämä maat siitä syystä, koska niissä maissa en ole ennen käynyt. Näistä kohteista Portugali nousi suosikiksi, koska samalla voisin yhdistää reissuun manner-euroopan läntisimmän (Cabo da Roca (eng)) ja eteläisimmän pisteen (Punta de Tarifa (eng)).

Karkea suunnittelu saattoi siis alkaa! Portugalin reittiä aloin miettiä ja samalla ajattelin yhdistää siihen koko Iberian niemimaan (eng) ympäriajon. Karkean arvion mukaan reitille tulisi mittaa noin 6000+ kilometriä.

  Reittisuunnitelma

Pyörään oli tehty vähän ennen reissua 100tkm:n huolto ja vaihdettu uusi eturengas. Takarenkaassa oli vielä reilusti yli puolet pintaa jäljellä, joten pyörän puolesta reissulle voisi lähteä sen suurempia valmistelematta.

Luonnollisesti noin viikkoa ennen reissuun lähtöä Siperia alkoi opettaa keskistä eurooppaa todella kovalla talvimyrskyllä. Uutisista sai lueskella kuinka joka puolella eurooppaa taisteltiin kovien pakkasten ja lumimyrskyjen kanssa. Jopa Espanjassa oli autot jumissa tiellä kovan lumen tulon vuoksi. Atlantilla oli ollut maanjäristys mikä oli tunnettu selvästi myös Portugalissa, Espanjassa ja Marokossa...
Tässä vaiheessa alkoi tuntua että onkohan jollain jotakin sitä vastaan että tuonne reissuun lähden :o)

Noh, kylmän kanssa pärjää kohtuullisesti, sehän ei ole kuin pukeutumisesta kiinni. Lumentulo aiheuttaa enemmän päänvaivaa, koska renkaina oli normaalit Tourancet ilman mitään nastoja tms.
Vaatetuksesta sen verran että lähtiessä päälle meni 3 pitkää kerrastoa, parit sukat, panssari, villapaita, ajopuku jossa housuissa Outlast vuori paikallaan, takissa ei vuorta koska outlast vuori ei mahtunut päälle tuon haarniskan kanssa. Lisäksi talvihanskat ja neopreenimaski. Kypäräksi otin Schuberthin S1:n jossa tuplavisiiri. Ennakko-odotuksissa oli että kengät on heikoin lenkki ja että todennäköisesti varpaille tulisi vilpoinen jos pakkasta olisi kovasti.

Pyörään laitoin myös tankorukkaset sekä kehittelin tuulensuojaimet kenkien eteen.

Aikataulu reissulle oli todella avoin. Takarajana paluulle oli 06.01. koska torstaina pitäisi olla takaisin töissä.

Tästä pääset ensimmäiselle ja toiselle päiväkohtaiselle sivulle joissa myös kuvat mukana.