Teltan testausreissu Nürburgringille ja Belgiaan

Huhtikuussa sain lopultakin hankittua uuden teltan vanhan hyvin palvelleen Haltin Vaelluskupoli 2:n tilalle.
Nyt uutena telttana on Hillebergin Nammatj 2GT.

Koska teltan kasaus olohuoneeseen ei vastaa todellista käyttökokemusta niin päätin että käväisen Nürburgringillä kiertämässä radan pari kertaa ja samalla telttailen läheisellä leirintäalueella. Sen jälkeen tuolta ajattelin mennä käymään Belgian Bastognessa (wiki, WWII, suom) mutkat.

Menomatkalla Nürburgringille kävin vielä ostamassa teltan alustan jotta sisäteltta pysyy puhtaampana pohjastaan sekä kuivempana märällä kelillä.

Stuttgartin kohdilta suunnistin moottoritietä pohjoiseen, koska ajattelin näin välttäväni 8-tien tietyöt Stuttgartin ja Karlsruhen välillä. Eipä mennyt kauaakaan kun eteen tuli tietyötä jatkuvalla syötöllä ja tästä johtuen myös liikenneruuhkia.
Noh, pyörällä noista kuitenkin pääsi aika nopeasti ohitse, mutta aika paljon tämä hidasti matkantekoa. Tästä syystä myös päätin pysyä moottoritiellä mahdollisimman pitkään, jotta kerkeäisin ihmisten aikaan tuonne leirintäalueelle.

Nürburgringille päästyäni huomasin että siellä on käynnissä VLN Langstreckenmeisterschaft -kilpailuun valmistautuminen. Mukana oli noin 200 kilpa-autoa, joiden oli tarkoitus ajaa 4 tuntia tätä noin 21km:n pituista rataa ympäri, joten mistään pikku kilpailusta ei ollut kyse. En siis itse päässyt rataa kiertämään :(

Harjoitukset siis olivat käynnissä perjantaina ja itse kilpailu alkoi lauantaina. Mukana oli autoja tehdaskaluston Bemareista Ferrareihin, Porcheihin yms aina pikkuisiin yksityisten Golfeihin. Nopeuserot olisivat siis melkoiset.

Perjantaina oli kuitenkin edessä uuden teltan pystytys ja leirielämästä nauttiminen. Teltta oli hämmästyttävän helppo ja nopea kasata. Lisäksi matkalta haettu alusta oli hyvä, koska se laajensi teltan eteisen vielä hyvin käytettäväksi tilaksi (vaikka maa olisi märkä).

Seuraavana aamuna ponkaisin liikkeelle ajoissa, jotta kerkesin käväistä aamiaisella sekä pikku kurvailulla tämän alueen hienolla tiestöllä. Katsomoon siirryin hyvissä ajoin tutkailemaan lähtöä ja tämän jälkeen lähdin kurkkimaan kisaa radan muilta kohdilta.

  Nürburgringin lähtösuora Seuraavissa kuvissa kalustoa    R8 Nürburgin linna Raitoja Mutkia Tällaisilla pääsee jokainen ajamaan Datsuni GT3RS Lexus LFA Sama takaa Pemarin tehdastalli R8         Huom! 4 ovea  TT:ssä iso siipi        Jamppa varoittaa öljystä radalla     Tällä suoralla nopeudet nousevat melkoisesti

Itse en seurannut kisaa loppuun saakka, vaan jatkoin matkaa kohti Belgiaa. Kisan loppupuolella oli sattunut onnettomuus 43-vuotiaalle kuskille Aston Martinilla. Hän oli ohittamassa kahta hitaampaa autoa niiden välistä, jolloin hän menetti autonsa hallinnan, osui kaiteeseen ja pyörähti ympäri. Onnettomuudessa auto syttyi tuleen jonka johdosta kuski menehtyi.

Minun matka kulki Cochemin kautta Moselia seuraillen kohti Luxemburgia ja Belgiaa.

Kevät oli yllättävän paljon myöhässä tuolla Moselin laaksossa ja vain siellä täällä oli puissa jonkin verran lehtiä.

Halusin keretä Bastogneen seuraavaksi yöksi joten jossain vaiheessa minun oli pakko hypätä moottoritielle jotta matka etenisi.

Trierin kohdalta otin suunnan pohjoiseen ja seurailinkin jonkin matkaa Luxemburgin ja Saksan rajalla kulkevaa jokea.

Tämän jälkeen ajoin Luxemburgin halki kartalta löytyneitä pienempiä todella mukavia kapeita ja mutkaisia teitä pitkin. Huom. Luxemburgissa on halpaa polttoainetta, joten siellä kannattaa täyttää polttoainetankki.

Hyvissä ajoin ennen iltahämärää pääsin Bastogneen ja löysin kaupungin vierestä leirintäalueen. Onneksi toimistolta löytyi yksi henkilö joka puhui englantia, koska minun ranskankielentaitoni on melko heikossa kunnossa...

Leirintäalue oli melkoisen pieni ja suurimmaksi osaksi alueen täytti hyvinkin kiinteän näköisesti alueella olevat asuntovaunut. Ihmettelinkin hieman että kuinka toimiston ovessa oli tarra jossa muistaakseni mainittiin että suomen karavaanarit suosittelevat tätä leirintäaluetta.

  Leiri Hilleberg Nammatj 2GT

Illalla juttelin kaverin kanssa ja sovittiin että nähdään seuraavana päivänä lounaalla Saksan puolella Schwarzwaldissa (Mustassa metsässä).

Tästä syystä ponkaisinkin aamulla pystyyn jo kuuden aikoihin, pakkasin leirin pyörän päälle ja lähdin räpsimään pikaisesti kuvia 2. maailmansodan aikaisista nähtävyyksistä.

  Jeeppi  Tankki Bastognen torilla   The Mardasson Memorial  Jokaiselle kaatuneelle on istutettu puu tähän metsikköön Patton Pattonin muistomerkki

Valitettavasti alue piti kiertää puolijuoksulla, koska minulle alkoi tulla kiire keretä sovittuun aikaan tuonne Mustaan metsään. Ennen kuin seuraavan kerran menen tuolle alueelle niin koitan selvitellä hieman historiaa ja paikkoja jotta ei tuolla paikanpäällä tarvitse alkaa arvuuttelemaan että mistä löytyy mitäkin.

Kaverin kanssa napsaistiin lounaat jonka jälkeen ajeltiin muutaman mutkan kautta takaisin Ulmiin.

  Reissun reitti