BMW museo

Velimies Harri oli kyläilemässä täällä Saksanmaalla ja koska Harri on Bemarimiehiä, niin tutustuminen Bemarin museoon  ja  BMW-Welt:iin oli ohjelmassa.

BMW Welt ja museo sijaitsevat Münchenissä tehtaan ja 4-sylinterisen rakennuksen vieressä. Vieressä on myös vuoden 1972 olympiakylä
BMW Weltin rakennustyöt alkoivat 2003 ja rakennuksen avajais tapahtuma oli lokakuun 17. 2007.
Museosta näkyy ulospäin "sienimäinen" uloke. Itse museo sijaitsee maan alla. Museo on alunperin suunniteltu 1973, mutta museo on rempattu 2004 (suunnittelu alkoi 2002).

BMW-weltin alapuolelle saa auton kätevästi parkkiin ja siitä on kaikki bemarin ja olympiakylän nähtävyydet kävelymatkan päässä.

BMW:n tehtaalle järjestetään myös opastettuja kierroksia. Jos haluat osallistua tuonne, niin kannattaa varata englannin kieliselle kierrokselle paikka hyvissä ajoin. Muutamaa päivää / viikkoa ennen ei ole enää juurikaan toivoa päästä kierrokselle.

Museosta löytyy tietoa BMW:n historiasta, vanhoja autoja, moottoripyöriä, kilpailukalustoa ja uudempaakin kulkinetta.

 

BMW Weltissä onkin sitten esillä uusia malleja ja kuulemma sieltä voi halutessaan noutaa uuden Bemarinsa.

Huomasin tuolla käyskennellessä että autojen sisälle ei pääse istumaan, joten jos kylmätyyppejä haluat niin sitten pitää mennä normi liikkeeseen tunnustelemaan kuinka penkki sopii omalle takapuolelle.

BMW Weltin rakennus oli sen verran hulppea että siihen on täytynyt muutama auto ja moottoripyörä myydä jotta tuollaisen pytingin on voinut pystyttää.

Käymisen arvoinen paikka jos olet Münchenissä ja BMW kiinnostaa.