R1200GS Adventuren tankin asennus

Normi GS:n tankki on vähän liian pieni pitemmillä matkoilla ja varsinkin jos liikkuu alueella jossa huoltoasemia on harvemmassa. Tämä ongelma on onneksi helppo korjata Adventuren 33l tankilla.

Hommasin käytetyn Adventuren tankin saksan ebay:stä. Tankki tuli molempien polttoainepumppujen sekä molempien sivumuovien kanssa.

Jos olet tilaamassa tankkia, niin kannattaa huomioida erot eri vuosimallien välillä. Omaan gessuuni parhaiten sopiva tankki tuli (muistaakseni) 2006 Adventuresta.

Alakerran pappa oli hyvää hyvyyttään vastaanottanut valtavankokoisen pahvilaatikon jossa tuo tankki minulle toimitettiin. Hävetti aivan hirveästi kun kävin hakemassa tuon laatikon alakerran papparaiselta... Laatikko oli heidän olohuoneen sohvalla ja olohuoneessa haiskahti vieno polttoaineen tuoksu... Seuraavana päivänä vein naapureille kiitokseksi ison suklaalevyn...

Suurin osa osista minulla siis jo oli, mutta joitain pieniä osia jouduin vielä tilaamaan bemarilta. Bemarin osaluettelot löydät maxbmw:n kotisivuilta

 Tankin yläkiinnikkeet Muita osia Polttoainelinjan pikaliitin

Ennen asennuksen aloittamista tarkasta että onko sinun pyörässä oikeanpuoleisella pumpulla 90 asteen pikaliitin vai onko letkun keskivaiheella suora pikaliitin. Itselläni oli suora pikaliitin, joten jouduin tilaamaan bemarilta myös tuon 90 asteen pikaliittimen oikeanpuoleiselle pumpulle.

Kunhan kaikki osat on käsillä niin itse asennus on todella nopea. Joitain ruuveja pitää hankkia hieman pitempinä, mutta muuten itse asennus käy jokaiselta jolla vähänkään työkalut pysyvät sormissa.

 Tästä alkaa asennus Oikeanpuoleinen kiinnike (vanha irroitettu) Vasemmanpuoleinen kiinnike (vanha irroitettu) Oikeanpuoleinen polttoaineletku jatkettu Adven kumi on leveämpi. Puslalla jatkoin kiinnikettä Pusla pohjassa Ero vanhan ja uuden välillä Tankkia vailla 90 asteen pikaliitin Tankki paikallaan Mallausta Huomaa Adven isompi sivumuovi polven alueella Edestä

Asennuksen jälkeen kävin tankilla ja lähes tyhjään tankkiin sain mahtumaan 38l polttoainetta!

Tämän jälkeen huomasin ettei polttoainemittari toiminut alkuunkaan vaan se näytti kokoajan tyhjää. Pikaisen tutkailun jälkeen selvisi että tässä Adven tankissa oli "liuska"-tyylinen polttoainetason anturi, kun vakiotankissa oli koholla toimiva anturi. Vanha anturi meni heittämällä paikalleen uuteen tankkiin (Adven tankissa oli uudempi polttoainepumppu, joten vaihdoin pelkästään anturin). Tämän jälkeen mittari alkoi toimia moitteetta.

Huom: "liuska"-tyylinen anturin saa poistettua tankkausaukon kautta.

Adven tankilla tuulta ohjautuu enemmän "kulkusille" vakiotankkiin verrattuna. Tämä ei ole ongelma Adventuressa, koska siinä on etuosassa tuulenohjaimet.

  TuulenohjainTuulenohjain

Kävin tilaamassa vastaavat ohjaimet, mutta luonnollisestikkaan nuo eivät sovi Touratechin Desierto katteen kanssa... Joten pitää kehitellä jotain vastaavaa.

Tankillisella pääsee rauhallisessa ajossa nyt 600km, moottoritiellä tasaisella 130-140km/h ajolla noin 450-500km.

Kannattiko tuo tankin vaihto?
Pärjäsin vakiotankilla noin 135tkm, mutta nyt tuntuu että tuon muutoksen olisi voinut tehdä aikaisemmin. Pitkillä matkoilla iso tankki tuo joustavuutta ajamiseen kun ei tarvitse koko aikaa tuijottaa polttoainemittaria.