Mille Miglia

Mille Miglia (eng) (kotisivu) on Italiassa yleisillä teillä ajettava autokilpailu. Kisa on 1000 mailin mittainen pöristely Bresciasta Roomaan ja takaisin.

Kisa järjestettiin alunperin 24 kertaa (1927-1957) mutta lopetettiin vakavan onnettomuuden vuoksi. Nykyään tämä muistokisa järjestetään vuosittain.

Keskiviikko:

Matkaan kotoa pääsin lähtemään puolen päivän jälkeen auringonpaisteessa. Päivän suunnitelmassa oli ajella moottoriteitä mahdollisimman paljon vältellen, jonnekkin Gardan suunnalle. Timmelsjoch oli vielä valitettavasti kiinni, joten ajelin Kühtain kautta Insbruckiin ja sieltä pikkuteitä etelään.

 Karva-ammu Parissa tonnissa oli vielä vähän lunta Passo Pennes Kahvila samalla passilla

Illalla löysin mukavan leiriskän Gardan luoteisrannalta. Teltan pystytyksen jälkeen olin aloittamassa illallisen valmistamista kun vanhempi naishenkilö läheiseltä asuntoautolta tuli tarjoamaan illalliselta ylijäänyttä pastaa minulle. Pasta maistui oikein hyvälle. Hieno aloitus reissulle!

 Reitti Maasto reitilläReitin korkeuskäyrä

Torstai:

Aamusella heräsin hyvissä ajoin keittelemään kahvia. Muu leiriskä tuntui vielä nukkuvan siinäkin vaiheessa kun aloin pakkailemaan leiriä.

Päivän suunnitelmassa oli ajella Bresciaan katselemaan ja kuvailemaan autoja. Kuinka sieltä matka jatkuisi, sitä en ollut suunnitellut ollenkaan. Matkalla mennään fiiliksen mukaan :)

Saavuin Bresciaan hyvissä ajoin aamulla. Vanhoja autoja ajeli jo kaupungin keskusaukiolle joten olin jo missannut osan autoista. Olihan vallan upeassa kunnossa olevia autoja! Autoja oli Japanista ja USA:sta asti.

Automerkkejä oli lukemattomia, lähellekkään kaikkia merkkejä en ollut koskaan aiemmin tiennyt olevan olemassakaan.

Seuraavassa jokunen kuva autoista:

                                                     Kukas siellä taustalla kurkkii? No Mikahan se siellä Vielä yks kuva         Kuinka tuohon autoon mahtuu 2 aikuista miestä?     Wiesmann Roadster MF3 Norge Italiassa

Bresciassa oli aivan tuskaisen kuuma! Lämpötila heilui mittareiden mukaan jossain 30 yläpuolella (lähellä Bresciaa näin mittarissa 34 astetta). Tilannetta ei helpottanut sekään että olin pukeutunut mustaan ajopukuun.

Autot olivat aivan uskomattoman hienoja! Kuumuus kuitenkin imi minusta mehut pois 3 tunnin ihmettelyn jälkeen, joten päätin lähteä etsiskelemään viileämpää ilmaa ylhäältä vuoristosta. Hieman harmitti lähteä, koska autoja tuli koko ajan lisää, mutta ehkä ensi kerralla olen pukeutunut hieman kevyemmin.

Loppupäivän ajelin osittain uusia reittejä. Lago di Idro Gardasta länteen on mielestäni kauniimpi järvi. Gardalta pohjoiseen löytyi uutta mukavaa ja mutkaista pätkää. Matkan varrella käväisin myös Norjassa :)

Leiripaikka löytyi Dolomiiteilta Predazzosta hieman itään.

 Torstain reitti Reitin maastoa Korkeuskäyrät

Perjantai:

Yöllä heräsin todella kovaan ukkoseen. Välillä tuntui että pysyyköhän teltta paikallaan kun tuuli niin kovasti ja satoi ku saavista kaatamalla.

Jossain vaiheessa sade oli loppunut. Oli vettä aika rankasti tullut kun teltan ulkopuoli oli noin polven korkeudelle asti murassa. Aamu kuluikin kahvinkeitossa ja telttaa putsatessa.

Päivän suunnitelmana oli hihkua kypärän sisällä samalla kun nauttisin Dolomiittien mutkateistä.

 Maisemaa Ceredan lähellä Mukavaa tietä mukavassa maisemassa Muutama hiusneula edessä Ylhäällä oli vielä lunta   Jylhää  Mutkaa

Päivä oli todella hieno! Mutkaa mutkan perään eikä juurikaan muita ihmisiä teillä!

Illalla näytti pahasti siltä että lisää sadetta olisi tulossa, joten päätin yöpyä tutussa motellissa Cortinassa.

Illalla säätietoja tutkailtuani päätin että lauantaina ajelisin "melkein" suorinta tietä kotiin.

 Mutkateitä Reitti maastopohjalla Päivän korkeuskäyrät

Lauantai:

Lauantaina ajelin kaikessa rauhassa Großglocknerin kautta Itävaltalaiseen kylään nimeltä Fucking (eng).

 GG:n tunneli Fucking-kylä :)

Lauantain reitti ei ollut ihan suorin, mutta mukava kylläkin.

 Lauantain reitti Maastopohjalla Lopussa tylsän tasaista

Yhteenveto:

Pikkuisen jäi harmittamaan kun tuli oltua tuolla Mille Migliassa niin vähän aikaa. Olisi ollut hieno mennä viettämään päivä reitin varrelle ja katsella näitä vanhoja upeita autoja. Noh, onneksi tuo tapahtuma järjestetään joka vuosi, joten ehkä tässä lähivuosina sitten uudelleen.

Gardan ympäristöstä haluaisin mainita pari mukavaa tietä. Garda on tullut nähtyä jo monta kertaa, mukavaa vaihtelua saa esim seuraavilta pätkiltä Gardan ympäristöstä:

 Gardan pohjoispuolen mukavaa pätkää Lago d´Idro on nätti järvi

Dolomiitit ovat aina yhtä upeita :) Ei muuta kuin kartta käteen ja katsomaan Cortinan ympäristöstä mukavia reittejä!