Stella Alpina

Löysin netistä tietoa mielenkiintoisesta kokoontumisesta Italian alpeilla, Stella Alpinasta.

Tämä epävirallinen kokoontuminen on jatkunut aina vuodesta 1966 saakka. Yleensä kokoontuminen tapahtuu heinäkuun toisena sunnuntaina vuorella lähellä Bardonecchian (eng) kaupunkia.

Ennen reissulle lähtöä vaihdoin pyörään aavistuksen karkeampaa rengasta alle, koska tuolla pääsee ajamaan pyörällä noin 3000m:n korkeudelle soratietä pitkin.

Otin perjantain ja maanantain vapaaksi töistä jotta minulla olisi riittävästi aikaa ajella tuonne kokoontumispaikalle ja palailla kaikessa rauhassa maanantaina.

Matka Bardonecchiaan sujui perjantaina ilman sen ihmeempiä sattumuksia. Bardonecchiasta reitti jatkui ylös vuorille. Alkupätkä tiestä oli asfalttia ja tämän jälkeen hyvää soratietä.

Leiriytymispaikka löytyi nätistä laaksosta jossa oli jo parikymmentä telttaa täplittämässä maisemaa. Kyseessä ei siis ole leirintäalue vaan teltat pystytettiin pellolle. Paikalla oli myös yksi suomalainen motoristi, jonka kanssa tulikin viikonlopun aikana turistua enemmänkin.

 

Lauantai:

Lauantaille ei ollut mitään ihmeempää ohjelmaa, joten tuli ajettua ylös Colle del Sommeillerin huipulle maisemia ihailemaan. Matka tuonne on soratietä, välistä parempaa, välistä hieman karkeampaa. Vastaan tuli monenlaista pyörää aina katupyöristä enduroihin. Ei ole näköjään kulkuneuvosta kiinni jos tuonne ylös haluaa :)

Lauantain aikana porukkaa valui kokoajan lisää tuonne leiriytymispaikalle. Oli hyvä että saavuin paikalle jo perjantaina jolloin tasainen paikka teltalle löytyi helposti.

 Leirilaakso Laakso Leiri Joku matkalainen Matkalla ylös Suomalainen R1200R:llä Kyltti huipulla Kulkupelejä Il Lago Sommeiller Maisemaa Tämän pidemmälle ei saanut ajaa Vuoren huippuja Joka menee ylös Tulee myös alas Sitkeitä kukkasia Kukkasia Karua  Yankee Kevyempää Ja raskaampaa kulkinetta Osa tuli melkoisella vauhdilla Gessu Enduro? Hieman ennenkuin kivi meni läpi öljypohjasta Harmonia vai uhka? Lisää kukkasia   Reunalla Soramutkaa  Putous Leiri  Vilkut Erzberg edition kottarainen Mun leiri  Kylmälaukku? Täälläkin on näitä kivikasoja Putous   Kirkasta ja kylmää vettä jäätiköltä Laakso

Sunnuntai:

Sunnuntai on "virallinen" päivä jolloin ajetaan ylös Sommelierin huipulle. Matkan varrelta voi myös ostaa pinssin että on käynyt tuolla (aikaisempina vuosina on kuulemma ollut t-paitojakin myynnissä).

Ruuhkaa ei tullut missään vaiheessa vaikka paikalla oli huomattavasti lauantaita enemmän pyöriä.

Iltapäivästä laaksossa oli jäljellä ehkä parikymmentä leiriytyjää. Minä vietin vielä yhden yön tuolla ja maanantai aamusella lähdin ajelemaan kotia kohti muutaman passin kautta.

 Hyvää tietä Mikä mikä mikä? Enduro? Jotkut ajavalla millä haluavat, minne haluavat. Kuski sai isot aplodit kun pääsi ylös Kevyemmät pyörät kiipesivät omia reittejään Huiput Panoraama päältä Huipulla yli 3000m:ssä Reittiä Matkalla alas Taustalla hiusneulat Vanhoja raunioita Naapurit

Yhteenveto:

Paikalla oli pyöräilijöitä joka puolelta eurooppaa. Osa leiriytyi, osa yöpyi alhaalla Bardonecchiassa. Tapahtuma oli mukavan rento. Saapas nähdä että pitääkö tuonne mennä myöskin ensi vuonna.