Neljäs viikko

Viikonloppu:

Ajelin kaikessa rauhassa viikonloppuna Tampereelle muutaman kyläpaikan kautta. Teuvalla vastaan tuli sauna-ajot. Paikalla oli ollut 35 saunaa, kaikille yhteistä että ne kulkivat renkaiden päällä

 Puimurisauna Corveten koneella varustettu sauna  Jekkusauna   Sauna kärryssä Heluna sauna

  Reitti Reitti

Maanantai:

Reitti: Tampere - Tampere
Sää: Pilvistä
Matka: Ehkä 40km (7545km)

Renkaan vaihto R.M Heinolla. Ei ollut sellaista kuin halusin, mutta musta ja pyöreä tuli alle. Päivä kului kummastellessa ja Vehoniemen ilmaisessa automuseossa käydessä.

 Tervetuloa Kangasalalle :)               Opelin yksityiskohtia

Tiistai:

Reitti: Tampere - Szczebra
Sää: Poutaa - sadetta - sadekuuroja - kovaa tuulta koko päivän
Matka: 886km (8431km)

Varhainen ajopäivä alkoi Tampereelta aamuauringon värjätessä taivaan upean punaiseksi. Tankilla huomasin jälleen että ABC:n automaatissa ei toimi ulkomaiset kortit. Helsingissä alkoi satamaan hiljalleen.

Laivamatka kului nukkuessa ja Baltian karttaa tutkaillessa. Tuli siinä mieleen että Baltiassa olisi paljon nähtävää ja kirsikkana kakun päällä olisi valko-venäjä...

Virossa ei ihmeempiä, tiet olivat hyvässä kunnossa. Rekkaliikennettä oli paljon.

Ennen Latviaa tuumailin että onkohan ero maiden välillä yhtä suuri kuin esim Saksan ja Puolan välillä. Ei ollut, tie oli aluksi uraista, mutta muutaman kymmenen kilometrin päästä tie oli jälleen todella hyvässä kunnossa.

Latvian läpi ajelin vauhdilla muutaman sadekuuron kastellessa ajopukua.

Liettuassa sama tyyli jatkui, paljon liikennettä ja hyvä tie. E67:n varrella ei nähtävää juurikaan ollut, mutta matka taittui hyvin.

Ajotyyli Baltiassa vaatii sopeutumista. Ei ongelmia jos asennoituu silleen että autot ohittavat vaikka näkevätkin sinun tulevan vastaan. Väistä reilusti pientareelle, niin täällä kaikki tekevät.

Sikakova sivutuuli koko päivän. Välistä kävi mielessä josko olisin ajanut suoraan kotiin, mutta tuo kova tuuli imi aika lailla mehut kuskista.

Nätti ja halpa (26€ aamupalan kanssa) motelli löytyi Puolasta, noin 20km etelään Suwalkista, Szczebran kylästä.

 Reitti

Keskiviikko:

Reitti: Szczebra - Ulm
Sää: Poutaa - sadekuuroja - poutaa
Matka: 1366km (9797km)

Aamusella starttasin liikenteeseen ainoana ajatuksena päästä kotiin. Gepsi ilmoitteli saapumisajankohdaksi noin 2000 illalla.

Puolassa oli ylivoimaisesti huonoimmat tiet koko matkalta. Urat tiessä olivat todella syvät, onneksi vettä ei kuitenkaan tullut kuin pari kertaa. Liikennekulttuuri Puolassa oli samanlaista kuin muuallakin Baltiassa.

Vaikka kylien nopeusrajoitukset olivat 50km/h niin rekat posottelivat niiden läpi surutta noin 80km/h. Muutaman kerran peilistä katsottuna näkyi ainoastaan rekan etumaski kun yritin ajaa nopeusrajoitusten mukaan kylien läpi.

Tie Bialystokista Varsovaan oli käsittämättömän suora, ainoastaan muutama mutka koko tiessä. Varsovaa lähestyttäessä alkoi teiden varsilla näkyä sienten myyjiä ja lyhyt hameisia naisia. Näköjään kauppa se on joka kannattaa.

Varsovan kierrettyäni alkoi varsinainen helvetti, noin 130km pitkä tietyö. Matkalla oli vielä paljon liikennevaloja ja tästä syystä pitkät ruuhkat. Köröttelin kuitenkin koko tietyön läpi, mistä syystä saapumisaika kotiin alkoi näyttää 0100 torstai aamulle.

Wroclavissa tuli seuraava hidastus. Gepsi ohjasi kaupungin kehätielle, mikä ei ollut vielä kokonaan valmis. Kaupungin keskustassa oli paljon tietöitä ja tästä syystä kiertelyyn ja kaarteluun meni rutkasti aikaa. Lopultakin pääsin kaupungista ulos moottoritielle, jonka jälkeen matka alkoi taittua.

Saksan rajan ylityksen jälkeen tuntui kuin olisi kotiin saapunut. Luonnollisesti illalla moottoritie oli jostain syystä poikki ja vähäinen liikenne ohjattiin kiertotielle.

Kotiin pääsin ilman ongelmia 01:55 torstai aamuna.

 Majapaikka Reitti Vältä tätä osuutta, pitkä tietyö!

Eka viikko

Toka viikko

Yhteenveto