Toka viikko

Maanantai:

Reitti: Fredvang - Storfjord
Sää: Kaatosade - pilvistä - sumua - pilvistä
Matka: 497km (4111km)

Yöllä kolmen aikaan heräsin siihen kun sade ropisi teltan kattoon. Kerrasto oli ulkona narulla kuivumassa (tai nyt siis kastumassa), mutta olo makuupussissa oli niin mukava että en viitsinyt lähteä hakemaan kerrastoa ulkoa. Ajattelin että ihmettelen aamulla tilannetta uudestaan.

Aamulla sade vain jatkui. Sanomattakin lienee selvää että kerrasto ei ollut yön aikana kuivunut narulla... Onneksi leiriskällä oli kuivaaja, joten sain kerrastonkin kuivattua sinä aikana kun nautein aamupalan.

Odottelin jos sade loppuisi, mutta lopulta 11 aikaan päätin alkaa pikkuhiljaa pakata leiriä. Matkaan pääsin puoliltapäivin.

Vaikka Lofootit ei kartalla vaikuta hirmuisen pitkältä niin näillä Norjan nopeusrajoituksilla ja kaatosateessa se itse asiassa tuntuu todella pitkältä niemeltä. Hyvällä kelillä tuolla taatusti olisi paljon nähtävää, mutta nyt mielessäni pyöri ainoastaan päästä tuolta pois ilman että tuntisin veden virtaavan selkää pitkin takin alla.

Käännyttyäni E6:lle pohjoista kohti sadekkin pikkuhiljaa loppui. Välistä tie oli jopa kuiva, joten ajaminen maistui taas. Muutamia kuviakin sain matkalta räpsittyä.

Soittelin kaverille että pääseekö hän tulemaan pohjoiseen, kertoili että kuumetta on edelleen sen verran ettei uskalla lähteä matkaan, mutta toinen kaveri on kuitenkin starttaamassa huomen aamusella.

Pari tuntia ennen leiriä pysähdyin ostamaan ruokatarvikkeita. Kaupasta ulos tullessa pyörän viereen oli pysäköinyt norjalainen auto josta saksaksi kysyttiin että "kaukana olet Ulmista". Tämä saksalainen nuoripari oli tuuraamassa kavereitaan jollain tilalla ja sanoivat että siellä mahtuisi majoittumaan. Kiitin kohteliaasti ja kieltäydyin tästä hienosta tarjouksesta, koska matkaa piti vielä muutama tunti jatkaa.

Soiteltiin kaverin kanssa ja sovittiin että tavataan huomenna tiistaina Altassa. Tämä tieto mielessä päätin alkaa etsiskelemään majoitusta noin 350km päässä Altasta. Tällä kertaa päätin yöpyä mökissä jotta saisin ulkoteltan kuivattua mökissä.

 Toisen maailmansodan muistolaatta Narvikissa  Maisemaa Punainen tupa ja perunamaa?  Reitti

Tiistai:

Reitti: Storfjord - Alta
Sää: Aurinkoista - puolipilvistä
Matka: 299km (4410km)

Aamulla ulos katsoessa taivas oli kirkkaan sininen. Tänään tarkoituksena oli ajaa ainoastaan Altaan. Liikenteeseen pääsin klo 11:15. Matka Altaan oli vaihteleva, välistä oli tappavan tylsää pätkää ja välistä oli ihan mukavaa mutkatietä.

Tänään oli lämmintä yli 20 astetta, itseasiassa alkoi olla jo vähän liian lämmin. Tänään näin myös reissun ensimmäiset porot, pitkälle piti ajaa ennenkuin ensimmäiset tulivat vastaan. Lampaita on tien varsilla näkynyt jokapuolella Norjaa.

Altaa lähestyttäessä aikaa oli vielä siihen malliin että pysähdyin matkalla Tirpiz museossa. Kyseessä on toisen maailmansodan aikainen suuri saksalainen taistelulaiva.

Joona tuli noin 10 minuttia minun jälkeen Altaan josta jatkoimme ruokakaupan kautta leirintäalueelle.

 Maisemaa  Tirpitz muistokivi Leiri Reitti

Keskiviikko:

Reitti: Alta - Lakselv
Sää: Aurinkoista - puolipilvistä - sadetta
Matka: 426km (4836km)

Tämän päivän tavoitteena oli päästä Nordkappiin.

Aamusella aurinko paistoi taivaalta, joten näytti siltä että oli tulossa täydellinen päivä ajella.

Tie Nordkappiin oli normaalia tietä, välistä mutkaisempaa, välistä suorempaa. Tänään tien varrella oli poroja enemmänkin. Muutaman kerran joutui jo jarruttelemaan kun nämä elukat tallustelivat tiellä.

Nordkappiin saavuttuamme räpsiskelin kuvia ja kävimme hörppäämässä kahvit sisällä. Paikka nyt ei mitenkään ihmeellinen ollut, mutta kuuluu kuitenkin paikkoihin "pakko täällä on kerran käväistä".

Kokonaismatka Nordkappiin Ulmista (käytettyä reittiä pitkin) 4636km.

Nordkapista päätimme jatkaa matkaa vielä itää kohti. Lakselvin kohdalla vettä alkoi tipahdella taivaalta, joten pysähdyimme yöksi mökille.

Pyörässä ei tällä hetkellä toimi vilkku oikealle. Pitäisi aukaista vilkkukytkin ja puhdistaa kontaktit. Ehkäpäs hoidan tämän remontin huomenna tai perjantaina.

 Norjan kuningaskin on käynyt täällä Kuninkaan muistokivi Nordkapp Joona Minä Omakuva  Joku kivikasa Paikannimiä kivikasassa Taideteos Nordkapissa Reitti

Torstai:

Reitti: Lakselv - Sevettijärvi
Sää: Puolipilvistä
Matka: 374km (5210km)

Torstai oli ajopäivä. Ei kummempaa suunnitelmaa, kuin ajella Kirknesiä kohti. Vaihtelevaa tietä. Tietyötä Tana Brun jälkeen. Neidenissä iso, kuulemma kuuluisa lohikoski.

Suomeen, leiriskä Sevettijärvellä. Leiriskällä leiripaikka 10€, lisäksi sauna 10€. Tuli mieleen että heti kusetetaan kun suomeen tulee (kysyttiin että paljonko maksaa telttayö niin heidän piti oikein miettiä hintaa...), mutta, lomakausi tuolla on sen verran lyhyt että tämän kerran sai mennä. Ensimmäinen saunominen reissulla.

Vilkkukytkin pitää aukaista paremmin huomenissa, pikaremppa ei tuonut toivottavaa tulosta.

 Matkailija matkapyörällä soratiellä Jamppa kuvaamassa lohien loikkia Kuohuja Reitti

Perjantai:

Reitti: Sevettijärvi - Kaamanen
Sää: Puolipilvistä
Matka: 362km (5572km)

Sevettijärven tie seuraili Inarijärveä. Ihan ok tie, maisema nättiä, jonkin verran mutkia ja ok tien pinta. E75-tien risteyksessä mietintää että lähdetäänkö etelään vai pohjoiseen. Päätimme mennä Kaamaseen miettimään tilannetta. Kaamasessa kahvilla päätimme että varataan täältä mökki, jätetään pyörien päältä tavarat mökkiin ja käydään tyhjillä pyörillä ajamassa Tenojoen varsi.

E75-tie pohjoiseen oli tylsä, muttei lähellekkään niin tylsä kuin tie Karigasniemeltä Kaamaseen. Tällä tiellä oli paljon todella pitkiä suoria. Matkalla tuli mieleen että ei ihmekkään jos täällä tulee kolareita/ulosajoja kun tiestö on niin tylsää että autoilijat värkkäilevät jotain aivan muuta.

Vilkun sain tänään korjattua.

Huomenna suuntana Oulu.

  Rukoushetki ennen kuuman Italiattaren selkään nousua Poro Toinenkin Teno Tylsää  Reitti

Lauantai:

Reitti: Kaamanen - Ylivieska
Sää: Puolipilvistä - pari sadekuuroa
Matka: 711km (6283km)

Tänään suuntana oli etelä. Joonalla tarkoitus päästä Ouluun, minulla suuntana Ylivieska ja vierailu veljen luona ennen hänen Norjan matkaansa. Kaamasesta Rovaniemelle saakka meidän mukana ajeli Espanjalainen motoristi. Matkan varrella ei sattunut mitään ihmeempää, muutamia poroja ja pari vesisadetta.

Matkan varrella meinasi iskeä muutamaan kertaan totaalinen kyllästyminen... Tiet olivat totaalisen, absoluuttisen, ällistyttävän, sanoinkuvaamattoman tylsiä! Tylsiä! Tylsiä! Ei ihmekkään jos noilla teillä sattuu onnettomuuksia ja vahinkoja, koska ihmiset kuolevat kyllästymiseen tuollaisilla teillä... Jos kuolema ei heti korjaa niin sitten ajaessa tulee tehtyä kaikkea muuta kuin ajamista... Ei hyvä.

Toisaalta, kun näillä teillä on ajanut tarpeeksi, niin Norjan tiet tuntuvat taatusti satumaisilta... Eli, Norjan tiet ovat lähellä ja hyvää vaihtelua Suomen kuoleman tylsille asfalttiteille.

Tuleva viikko tulee olemaan lähinnä tutuilla ja sukulaisilla vierailua, joten sivuille ei varmaankaan ole tulossa mitään ihmeempää seuraavan viikon aikana.

 Me ja Carlos Espanjasta Reitti

Eka viikko

Neljäs viikko

Yhteenveto