2010 kesälomareissu Islantiin ja Fär-saarille

Islanti & Fär-saaret. Mitä tiesin noista maista ennen reissua? Itse asiassa en juuri mitään muutakuin että nämä saaret sijaitsevat jossain kaukana Atlantilla ja että siellä täytyy olla kylmä koko ajan (luuloa, ei tietoa).

  Map

Kuulosti siis sopivalta rantalomakohteelta!

Mitä enemmän selvittelin tietoja noista paikoista, sitä paremmalta alkoi kuulostamaan joten tuonne oli päästävä.

Islantiin pääsee joko lentämällä tai Smyril-linen laivalla Tanskasta (aikaisemmin on päässyt myös UK:sta ja Norjasta, mutta nyt ainoa toimiva reitti on Tanskasta).

Alunperin mukaan oli lähdössä myös Suomesta yksi tuttu R1200GS Adventurella, mutta hänen piti valitettavasti jättää tämä reissu väliin.

Soitin Smyrilin toimistoon ja selvittelin lippujen saatavuutta heinä- elokuulle. Pyörä, kuski, couchette ja aamupalat sekä illalliset kustansivat 786€. Couchette on 6-9 hengen hytti ilman petivaatteita tms mukavuuksia. Hytin jätin suosiolla pois laskuista, koska hinta hytillä nousi reippaasti yli 1000€:n.

Ensimmäinen aikatauluehdotus ei käynyt, koska Smyrilillä ei ollut couchettea tarjolla, mutta toisella aikavälillä 20.07.-10.08. löytyi myös couchetet.

Homma toimisi siis siten että Ulmista lähtisin reissulle sunnuntai iltana 18.07. josta ajaisin Tanskaan, missä tapaisin kaverin Suomesta. Yötä jossain päin Tanskaa ja sen jälkeen ti 20.07. aamuna kohti Hanstholmia ja laivalla Islantiin jossa saarta ympäri pari viikkoa. Paluumatkalla sitten 3 päivän pysähdys Fär-saarilla ennen kotiin paluuta.

Etukäteisvalmisteluna huolsin pyörän, vaihdoin uudet jarrupalat ja jarrulevyt, vaihdatin uudet karkeammat renkaat (TKC-80) pinnavanteille ja asensin lampunsuojan kiveniskujen varalle. Turvallisuuteen panostin sen verran että ostin Spot Satellite Messengerin jolla saa tarvittaessa hälytettyä apua myös alueilla jossa GSM ei toimi. Lisäksi henkilökohtaiseen suojaukseen panostin hankkimalla erilliset polvisuojat (Thor Force).

Tietoja Islannista sekä Fär-saarista

Reissun ensimmäinen viikko

Reissun toinen viikko

Reissun kolmas viikko

Yhteenveto

To english page